föräldraledighet

Hej!

Generellt kan man säga att alla andra försörjningsmöjligheter ska vara uttömda innan man kan ha rätt till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Detta innebär i praktiken att du ska ta ut så mycket föräldrapenning att du klarar din och dina barns försörjning samt hyra själv innan du kan vara berättigad till försörjningsstöd. Har du en lägre föräldrapenning kan detta innebära att du ska ta ut ersättning för alla dagar i veckan för att försörja er, och har du en högre ersättning kan du kanske nöja dig med att ta ut mindre antal dagar. Om du vill läsa mer kring vad lagen säger om rätten till bistånd så hittar du det i Socialtjänstlagen 4 kap

Detta var svaret på mig om min föreldergledighet . men har kan jag vet hur mycket antal om jag har en lägre föräldrapenning eller en högre ersättning?
Hur kam veta det eller räkna den ?

mitt tidigare frågan för att du vet om vilken ämne jag frågan :
2xkY3

Förfrågan om lagen
2023-12-17 11:06

Hej

För att få reda på hur mycket du har i föräldrapenning samt hur många dagar du har med de olika ersättningsnivåerna råder vi dig att ta kontakt med din handläggare på Försäkringskassan. Du kan ringa till Försäkringskassan på telefonnummer 0771-524524, deras telefontider är måndag till fredag mellan klockan 09 – 13. Du kan också logga in på mina sidor på försäkringskassans hemsida (https://www.forsakringskassan.se/privatperson/foralder).
Där ska du kunna få besked på din ersättningsnivå ser ut och hur mycket du har kvar att ta ut.

Det här med föräldrapenning kan vara klurigt! Vi hoppas att du får svar på dina frågor genom att ta kontakt med Försäkringskassan.

Vänligen

Soctanterna