Hyr ut svart

Hej, jag har en vän som får hyra och uppehälle betalt av socialen. Jag har nu förstått att hon hyr ut ett av sina rum svart. Hyran hon tar för rummet är SEK 4500. Detta har pågått i ca tre år. Vad gör jag? Det är ju mycket pengar och bedrägeri. Är lite osäker, men tror även att hon säljer sex i lägenheten.

Vännen
2023-12-17 00:59

Hej!

Du skriver att du har en vän som erhåller försörjningsstöd från socialtjänsten och samtidigt hyr ut en del av sin bostad svart. När man erhåller försörjningsstöd från socialtjänsten skall alla inkomster redovisas till socialtjänsten för att en korrekt beräkning skall kunna göras. Har du en misstanke om att hon inte redovisat inkomster för hyran kan du kontakta socialtjänsten i kommunen där kvinnan bor så får de titta närmare på det.

Du skriver vidare att din vän eventuellt säljer sex i lägenheten vilket kan betyda att din vän kan behöva hjälp och stöd i sin livssituation. De som eventuellt köper sex av henne begår brott då det enligt lag är förbjudet att köpa sexuella tjänster i Sverige. Om din vän bor i Malmö så kan hon kontakta Evonhuset. Du kan läsa mer om Evonhuset på deras hemsida https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Vald-och-hot/Evonhuset---s….

Vänligen

Soctanterna

Vänligen

Soctanterna