Maria Ungdom

Hej! Jag är 17 år och missbrukar. Socialtjänsten har fått in orosanmälningar om mig via skolan & BUP. Så nu har både BUP och Soc remitterat mig till Maria Ungdom.

Jag undrar, får man kallelse dit eller kontaktar dom bara en och säger att man ska komma dit? Jag menar, jag lär ju behöva lämna urinprov och då antar jag att dom vill att jag ska komma dit med kort varsel så jag inte ska hinna manipulera provet osv. Så liksom kan det bli så att dom bara ringer och ber mig komma eller hur funkar det när Maria Ungdom kallar ungdomar egentligen?

undrar
2023-12-16 17:53

Hej

För att få korrekt svar på din fråga råder vi dig att kontakta Maria ungdom eller någon av dina kontaktpersoner på BUP eller socialtjänsten.

På Maria Ungdoms hemsida står det att det vanligaste är att man träffar en sjuksköterska eller psykolog för att berätta om sin situation och varför du kommit in. Många lämnar även urinprov, när det bedöms vara ett stöd i behandlingen. Eftersom våra Mini Maria-mottagningar har ett tätt samarbete med kommunen finns ofta även en kontaktperson från socialtjänsten med vid första besöket.

Du kan läsa mer på deras hemsida https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Missbruk-och-beroende/For-….

Även dina vårdnadshavare är med vid besöket, då de har ansvar för dig fram tills du fyller 18 år, och det är därför viktigt att de får veta hur de kan hjälpa och stötta dig på bästa sätt. Men det finns alltid möjlighet att prata enskilt med din behandlare, även om vårdnadshavare är med.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen

Soctanterna