Orolig för dotter

Hej
Jag är en mamma som har en dotter på snart 17 år. Jag spionerar på henne via en träningsapp. Man kan logga in på webben och se exakt hur hon rör sig när hon säger att hon springer i skogen.
Hon vet inte att jag loggar in.
Jag ser att hon gör avstickare ner i byn och hennes signal är stilla i mer än timme ofta i en villa.
Jag har kollat upp vilka som bor i villan på Ratsit och där bor en mamma, pappa, en flicka .... och en son på 19 år.
Jag är jätteorolig för min dotter. Jag förstår inte vad hon gör hos denna familj när hon säger att hon springer i skogen.

Bör jag konfrontera henne? Och därmed erkänna att jag spionerar på henne? Bör jag orosanmäla henne?
Kan sonen (ser hemsk ut i skolkatalogen, som en riktig typ, usch fy fan) i detta hus syssla med droger och våldföra sig på min dotter?

Jag har inte märkt nåt på henne. Hon är glad och skolan går bra.

mamman
2023-12-14 15:33

Hej!

Din dotter står på randen till vuxenlivet. En fas som för en förälder kan vara både spännande, rolig men också lite skrämmande. Som förälder bär man lätt runt på en oro för sitt barn, att något skall hända barnet eller att det skall komma till skada. Man vill ju dem så väl.

Det är en svår balansgång att se och låta sitt barn växa, bli mer självständigt och ta mer ansvar för sig själv och sina handlingar. Dagens teknik medför såklart möjligheter att följa sitt barn på håll. Samtidigt har ditt barn rätt till integritet. Att använda sig av en app är ingenting vi rekommenderar utan att istället finna sätt att prata med din dotter, bygga en god relation för att bjuda in din dotter att vilja dela med sig av sitt liv och sina tankar med dig. Försök hitta vägar att bjuda in din dotter till samtal om relationer, självkänsla och andra världsliga ting. Visa att du finns där när eller om hon söker stöd och möt det med nyfikenhet, omtanke och stöttning.

Detta är några tankar från oss längs vägen.

Vänligen,

Soctanterna