drogtest

hej, vad händer om man vägrar både urinprov och blodprov (drogtest) på maria ungdom? Asså verkligen totalvägrar. Kontaktar dom socialtjänsten då och i sånna fall vad gör soc åt det? Blir man tvingad till drogtest? Får man tvångsvård typ LVU o blir placerad eller vad sker ??

vet inte
2023-12-13 22:45

Hej

Det låter som att du befinner dig i en besvärlig situation vilket vi förstår är jobbigt för dig.

Vi kan inte svara på individärende utan mer generellt vad som brukar gälla. Utifrån din frågeställning utgår vi ifrån att du har kontakt med Maria Ungdom.

Om socialtjänsten har remitterat dig till Maria ungdom för att du ska lämna drogtester där kommer de att få veta om du följer din planering.

Om du går på Maria ungdom utan att ha kontakt med socialtjänsten kan Maria ungdom göra en orosanmälan till socialtjänsten om de känner en oro för misstanke om eventuellt missbruk.

Tvångsvård kan endast tillämpas då alla frivilliga insatser prövats eller i de fall man anser att den unge riskerar att skada sin hälsa eller utveckling genom sitt eventuella missbruk samt om LVU skulle vara lämpligare än annan vård.

Om du har kontakt med socialtjänsten och har en handläggare där föreslår vi att du diskuterar vad som gäller för just dig. Om det finns en arbetsplan som ni kommit överens om är det alltid bra att följa den.

Vi hoppas att du ställer dig positiv till den hjälp du behöver och önskar dig lycka till i framtiden.

Vänligen

Soctanterna