Av med alla pengar

Hejsan
Jag måste vara anonym nu till en början.
Jag har en placerad flicka (enligt SoL) hos mig sedan 5 år tillbaka. Hon har nu blivit 17 år.

För en tid sedan (2 år sedan) berättade hon att en nära släkting i hennes hemland blivit svårt sjuk. Jag ville såklart hjälpa till. För att göra en lång historia kort så har jag totalt fört över 215 000 kr.
Då denna släkting var rik men tillfälligt hade sitt huvudkonto fryst så lovade flickan mig att jag skulle få dubbelt tillbaka. Alltså 430 000 kr.
Men jag har inte fått några pengar och när jag för detta på tal blir flickan väldigt arg och ledsen och sist höll hon en kökskniv mot sin hals. Jag skrek då att det inte är nån brådska med pengarna.

Dessa 215 000 kr var alla mina besparingar som nu är borta!!

En annan sak är att två pojkar i övre tonåren flyttat in i gillestugan. Hon sa att det var tillfälligt men dom har bott där i 4 månader nu och dom beter sig illa och är hotfulla och har urinerat i en frys där jag förvarar viltkött och bär. Dom pratar ett språk jag inte känner till.

Ytterligare en annan sak är att flickan fått installera mitt bankid på sin telefon. Hon har beställt mängder med saker på Klarna.
Senaste fakturan var på 22 500 kr och jag fick ta ett lån för att betala den.

Ja, och ytterligare en sak är jag leasar en elbil som ungdomarna då kört med och haft sönder. Jag vet att det är fel men jag ville såklart inte polisanmäla.
Jag är nu mycket orolig för vad det kan kosta. Bilen går inte att använda.

Det är även ett väldigt spring på flickor här som är nya vänner till henne. Det är flickor från hennes hemland men även etniskt svenska flickor (vill inte peka ut nån grupp) och de beter sig illa och har bett mig hålla käften och visat en kniv för mig. Båda de invandrade flickorna och de svenska beter sig lika illa.

Vi har haft jättebra kontakt med vår handläggare, alltså barnsekreteraren i alla år och hon tror allt är bra.

Jag mår mycket dåligt och vill ha råd. Jag vill inte polisanmäla flickan såklart men jag vill ha mina pengar och att pojkarna i gillestugan flyttar ut och att det inte springer en massa konstiga vänner här.

Jag börjar fundera på om jag är lurad. Och jag börjar fundera på om ungdomarna är fulla ibland och använder narkotika. Vissa av dessa tjejer verkar snurr i bollen.
Men min flicka är väldigt ordentlig vill jag tillägga.
Jag har även hört ljud som när människor har sex (stön) i mitt hus nattetid och som ni förstår känns allt detta hemskt.

Ge mig råd, snälla.

Anonym kvinna
2023-12-12 05:36

Hej!

Tråkigt att situationen blivit så här. Ibland blir det tokigt när man vill väl. Det låter som att dina gränser suddats ut allt efter som placeringen löpt på och att situationen gått över styr. Vi råder dig att prata med familjehemssekreteraren/familjehemskonsulenten för att få råd och stöd i hur du skall kunna sätta gränser och hur placeringen, om möjligt, skall fortgå.

När det gäller lån av pengar och BankID har man ett stort eget ansvar. Du har lånat ut pengar till en person och behöver prata med denne om återbetalningen. Är det flickan du har fört över pengarna till råder vid dig att prata med henne och föräldrarna för att komma till en lösning. Finner du inte en lösning får du vända dig till polisen. Lika så vad gäller att flickan köpt kläder med hjälp av ditt BankID.

Du vill att de fyra tonåringarna som tillfälligt sovit i din gillesstuga skall flytta ut. Du bestämmer vem som bor under ditt tak. Det är pojkarnas vårdnadshavares ansvar att sörja för deras uppehälle och du får därför säga åt dem att återvända dit. Gör de inte det frivilligt får du ta hjälp av polisen.

Vi hoppas att situationen löser sig för dig.

Vänligen

Soctanterna