Flytta till en annan kommun

Hej! Jag undrar ifall jag skulle vilja flytta till en annan kommun och får försörjningbidrag, kommer min nya eller gamla kommun att hjälpa med försörjning stödet eller inte. Ps under förutsättningen att jag order med bostad.
Mvh advent

Advent
2023-12-11 20:31

Hej

Vi förstår det som att du går och funderar på att flytta till annan kommun. Vi kan inte svara på din fråga individuellt utan mer generellt.

Som person är man själv ansvarig för sin flytt. Man ska som du skriver se till att det finns en bostad dit man flyttar. Vidare ska man se till så man så långt som möjligt kan försörja sig själv.

Du har alltid rätt att vända dig till den kommun du flyttar för att där ansöka om ekonomiskt bistånd. Vi råder dig att tala med din nuvarande handläggare och berätta om dina tankar. Ibland kan man, om man uppfyller vissa kriterier, få hjälp med första hyran dit man ämnar flytta.

Ibland kan pågående ärende flyttas över till annan kommun under förutsättning att man själv går med på detta. Allt detta kan din nuvarande handläggare hjälpa dig med.

Hoppas det löser sig på bästa sätt.

Vänligen

Soctanterna