Kan socialtjänsten göra en hemlös genom neka ekonomiskt bistånd om man flyttad stad

Hej, jag undrar om socialtjänsten eventuellt arbetsmarknadsförvaltningen kan göra en hemlös genom att de kan tycka att det inte är värt att flytta från en stad till en annan om man göra det med ens egna pengar man har kvar då man anser att staden ger en för dåliga minnen om man har recidiven depression, ptsd och autism med schizoida drag. Om man har varit med om mycket fysiskt och psykiskt våld i ens barndom.Om man inte kan tillgodose sin egen ekonomi ,dvs att man inte har någon inkomst alls/tillgångar efter man haft flyttkostnader.

Man anser att man bör gå i terapi, och vill skapa sig ett nytt liv för att man ska komma in i arbetsmarknader. Då arbetsförmedlingen har anset sig ha för stora psykiska problem och dem vill att man skriver ut sig och sjukskriver sig/söker aktivitetsersättning för funktionsproblem.

Molly
2023-12-07 20:37

Hej!

Det låter som att du har haft- och fortfarande har det tufft och hoppas på att en flytt kan medföra något positivt.

Socialtjänsten kan aldrig hindra en person från att flytta men det krävs en planering om man i den nya kommunen kommer vara i behov av hjälp och stöd från socialtjänsten. Man behöver till exempel själv hitta bostad i den nya kommunen. Att flytta kan vara krävande och medför en del praktiska göromål. För att slippa den stress det innebär att inte veta hur man skall försörja sig är det bra att ha ordnat det innan man flyttar. I ditt fall låter det som att du skulle behöva ta kontakt med Försäkringskassan och- eller Arbetsförmedlingen för att säkerställa att du får någon form av försörjning.

Vi hoppas att du får rätt hjälp och stöd för att du skall må bättre och få din vardag fungera.

Vänligen

Soctanterna