Skum tolkning av psykolog?

Blev beviljad en basutredning då jag har misstänkt adhd. Det gick bra, frid och fröjd.
Under tiden jag utreddes fick vi veta att jag var gravid, jag hade praktik måndag till fredag samt jobbade varannan helg för att dryga ut csn. Jag var helt slut och hade det jobbigt med humörsvängningar i början av graviditeten eftersom min kropp tål hormoner dåligt.
Psykologen orosanmälde då mig, hon skrev liknande, "oro pga patienten känner att stubinen är kort vissa dagar när energin är låg"((man är väl mänsklig eller??)) och att jag inte har en fungerande vardag på grund av att barnet dränerar mig, så står det i journalen när jag läser...
Det ENDA jag konstant tryckt på är att mitt barn inte alls märker av detta, jag ger honom all min energi och tid. Han ger mig energi och lycka. Älskar att vara mamma och ser noll problem med mitt föräldraskap. Det är stressen runt som har varit jobbig, men nu är det slut på praktiken. Jag har skola två dagar i veckan, resten kan jag vila nu.
Jag upplever att min psykolog helt missförstått vad jag menar.
Har inte blivit kallad till möte än, men det kommer väl ett brev snart om det.
Jag känner mig bara så missförstådd.
Är samtidigt rädd för vad hon anmält på för grunder. Hur hon tolkat att jag menat stämmer ju inte alls.
Finns det någon chans att reda upp detta på mitt möte?
Eller kommer jag alltid vara stämplad som olämplig mamma pga vad min psykolog misstolkat?

Mamma som aldrig varit oroad men som nu har total panik...

Mamma Mu.
2023-11-30 18:21

Hej!

Vi förstår att du är orolig över vad som kommer hända nu på socialtjänsten efter den inkomna orosanmälan gällande ditt barn utifrån att du känner att det du sagt har missförståtts.

Precis som du säger så kommer socialtjänsten snart att kontakta dig genom brev eller telefon för att kalla dig och eventuell annan vårdnadshavare på ett möte för att diskutera den inkomna orosanmälan. På detta möte kommer du att få möjlighet att berätta det du säger ovan; att du upplever att psykologen missförstått dig och istället klargöra vad du menat. Du kommer även att få orosanmälan uppläst för dig och har möjlighet om att få be om en kopia om du känner dig osäker kring vad som skrivits.

Vi ser att du känner oro kring hur ditt mående beskrivits av psykologen och vad socialtjänsten kommer att tänka om detta. Att ha en psykisk ohälsa eller att känna att stubinen är kort ibland betyder inte att socialtjänsten ser dig som en dålig förälder. Socialtjänsten tittar istället på hur du tar hand om ditt mående och vilka strategier du har för att hantera det när du känner att tålamodet sviktar. Att exempelvis kunna be om hjälp när man behöver det, ses som en styrka i föräldraskapet.

Socialtjänsten har olika former av föräldrastöd att erbjuda, om det finns behov. Det viktigaste är att barns behov av trygghet och omsorg tillgodoses.

Vi önskar dig lycka till med allting och hoppas att din kontakt med din psykolog kan fortsätta på ett bra sätt genom att ni kan reda ut missförstånden.

Vänligen

Soctanterna