Samtalsstöd

Hej jag har adhd och atypisk autism och går på samtal hos socialen då det uppkommit en anmälan. Jag har svårt att komma ihåg och föra min talan och därför vill ha med min sambo som stöd. Hur gör jag för det ska bli godkänt? för pappan vill ej det

Emma
2023-11-29 13:09

Hej!

Vad bra att du har hittat ett sätt som fungerar som hjälp för dig med att lättare komma ihåg saker som sägs men också få stöd i att få fram ditt perspektiv.

Vi tolkar att den anmälan som inkommit handlar om ditt barn och att du och barnets pappa har gemensam vårdnad men inte lever tillsammans. I sådana fall så finns det en sekretess gentemot din sambo i de fall den andra vårdnadshavaren inte samtycker till att sekretessen hävs mot din sambo som utomstående person.

På mötena med socialtjänsten innebär det att när det ska delges någon information till dig kring barnet eller den andra vårdnadshavaren så är det inte möjligt för din sambo att närvara. Däremot kan man få ha med sig en stödperson i möten med socialtjänsten under förutsättningarna att det då endast avhandlas information som rör dig, exempelvis ett utredande samtal om din situation och din föräldraförmåga. Det innebär att det också är en möjlighet att dela upp ett möte i olika delar där din sambo kan närvara under en del av mötet men sedan behöva gå ut om där är information du behöver få kring barnet.

Vi hoppas att du genom vårt svar har fått med dig råd kring hur du kan göra och tänka kring mötena med socialtjänsten framöver!

Vänligen

Soctanterna