sanningshalten i förtal....

Ställde en fråga tidigare ang rörande att sanningshalten av vad en människa kan falskeligen anklaga en annan för....
Det svar jag fick av er i den frågan kan jag enkelt sammanfatta på detta sätt: den som ljuger mest, den som förtalar mest, den som medvetet sätter högsta siffran på FREDA har mest att vinna, den som kommer med värst horribla lögner- den vinner i det som blir ett barns tragiska framtid och uppväxt. Bra!! Har vi rätt ut den frågan!!
Så mao.....ni har ABSOLUT ingen skyldighet att kontrollera sanningshalten i vad en människa anklagar en annan för- hur vansinnig historian än må vara, ni skriver att ni sen baserar era beslut på det som kommer fram i utredningen- som ni själva sitter och manipulerar så att det gagnar specifikt en part medan den andra parten får leva med att den inte ljög tillräckligt bra och därmed förlorade barn och i värsta fall sitt liv (folk tar faktiskt livet av sej för att just som beskrivits ovan- bli utmålade som riktigt otäcka människor, människor ni degraderat till lägre stående individer!)

I en rättssal kan man inte ljuga hur som helst, begår man mened döms man- ni o andra sidan ställer er över rättssystemet tolkar jag det som- rätta mej om jag har fel!

trassel
2023-11-24 22:37

Hej!

Socialtjänsten har ingen vinning av att ta in uppgifter för att gagna en specifik part, utan har i samband med en utredning att ta in uppgifter om hur situationen ser ut för barnet, vilka behov barnet har och hur dessa behov kan tillgodoses. De har också att göra en bedömning kring vilken av föräldrarna som bäst kan tillgodose att barnets behov av omsorg, omvårdnad och skydd blir tillgodosedda. Konflikter mellan föräldrar är något som nästan alltid påverkar barnet negativt.

Om du anser att uppgifter som inkommit till socialtjänsten som felaktiga kan du påtala detta. Socialtjänsten har dock att själv göra sina bedömningar när det gäller vad de finner blir bäst för barnet. Om du anser att socialtjänsten har fattat fel beslut, kan du överklaga beslutet till Förvaltningsrätten.

Om du anser att socialtjänsten och dess handläggare har agerat fel och inte sköter sina uppdrag enligt socialtjänstlagen ska du anmäla det till IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg), som är en tillsynsmyndighet för bland annat socialtjänsten.

Vänligen

Soctanterna