Lvu eller sol

Mina barn blev omhändertagna enligt lvu för tre år sedan, då hade jag och deras pappa delad vårdnad. Han motsatte sig allt som hade med socialtjänsten att göra. Jag mådde väldigt psykiskt dåligt men godkände allt de sa och följde till punkt och pricka alla saker.
För ett och ett halvt år sedan fick jag enskildvårdnad. Har hela tiden samarbetat och gjort det jag blivit tillsagd att göra. Inte satt mig emot lvu eller placering av barnen.
Sen ett år tillbaka har jag varit psykiskt stabil och mår riktigt bra.
Nu till min fråga.
Varför är det fortfarande en lvu placering? Jag har hela tiden varit mycket tydlig med att jag godkänner detta, att jag förstår att det är för barnens bästa och att jag gör allt i min makt för att det ska bli bra.
Borde det inte, för 1,5 år sen när jag fick enskildvårdnad, övergått till en sol placering?
Tack på förhand för svar.

Förvirrad
2023-11-24 14:56

Hej!

Din situation verkar inte vara lätt och ni som familj har varit med om mycket. Vad skönt att höra att du verkar må bättre sedan en tid tillbaka!

Ett ändrat beslut i vårdnadsfrågan ändrar inte automatiskt vården från tvångsvård till frivillig vård. Oavsett så ska vården, om den beslutats med stöd av 2 § LVU, minst en gång var sjätte månad övervägas om den fortsatt är nödvändig.

Som vårdnadshavare har du möjlighet att prata med barnsekreteraren för att framföra dina funderingar men också få förklarat för dig gällande grunderna i övervägandet.

Vi önskar er lycka till framöver och hoppas att situationen löser sig på bästa sätt för er alla.

Vänligen

Soctanterna