Jag är orolig över situationen i familjehemmet som min dotter bor på

2022 placerades våran dotter stadievarande i Familjehemmet enligt 2§ LVU. Våran relation till familjehemmet är bra i övrigt dock så blir jag orolig över hur hon egentligen har det där.

Som jag förstått det så är dom inte utredda då Handläggare tidigare placerat barn där. Min oro grundar sig i uppgifter deras dotter som går i min systers klass både genom bild och egna muntliga uppgifter beskrivit situationen där hemma som konfliktfylld och att familjehemsmamman kallar dottern för H*ra och vid flertalet gånger överlämnat ansvaret till henne som endast är 16 år.

Dottern har egna psykiska svårigheter som depression med självmordstankar och ångest vilket även familjehemsmamman förklarat vid umgänget.

Jag vill bara förklara min oro för handläggaren, men då bestraffning i form av begränsad umgänge, inställda möten och att mina synpunkter används som själ för att bibehålla LVU tagits till känner jag en stark rädsla vad ska jag göra?

Pappa som oroar sig för sitt placerade barn.
2023-11-24 13:18

Hej!

Vi förstår er oro kring er dotters tillvaro och att den grundar sig i en omtanke. Det låter som att ni generellt har en fungerande relation till er dotters familjehem, vilket är viktigt.

Socialtjänsten placerar barn i utredda och godkända jour- och familjehem. Dels görs det en utredning för att bli godkänt jour- och familjehem sen en matchning mellan familjehemmet och er dotter.

Det är viktigt att du som förälder pratar med barnsekreteraren och uttrycker er oro gällande dottern och tillvaron i familjehemmet. Om du av någon anledning inte kan prata med barnsekreteraren så kan du höra av dig till dennes chef.

Vi hoppas att situationen löser sig på bästa sätt för er alla.

Vänligen

Soctanterna