skola

Tonåring har bott i sitt nya familjehem 2 veckor i en annan stad åker tåg och buss till o från skolan 1: veckan var hon/han kvar i sin gamla stad men det blev sent var inte hemma förrän vid 19.30 tiden. 2: veckan hade hon/han ont i halsen stannade hemma på måndagen! på Onsdag åkte hela familjen 3 större barn mamman ( ensamstående ) till en annan ort ( mycket lång resväg ) Nu till frågan Familjehems mamman hade frågat om ledighet till barnet från skolan 3dagar det gick bra.. Detta barn är inte riktigt med i skol arbetet var det så lämpligt att åka med tanke på vad denne barn kommer efter i skolan. detta måste väl ändå familjehems mamman även frågat socialhandläggaren. Är det brukligt att på nya familjehem är det så slappa regler det bådar inte gott

skola
2023-11-24 12:36

Hej!

Vi förstår att du känner oro för den placerade tonåringens skolgång och närvaro. Din oro visar också på att du bryr dig mycket om tonåringen och vill hens bästa.

Vad det gäller ledighetsansökan från skolan har en familjehemsförälder möjlighet att ansöka precis som en förälder. Det är sedan skolan som tar ställning till om ledigheten ska beviljas eller inte, detta utifrån syftet med ledigheten men också barnets situation i skolan.

Huruvida familjehemsföräldern har rådgjort med barnsekreteraren i detta fall kan vi inte svara på. Nu framgår det inte vilken relation du har till tonåringen din fråga gäller. Om du är vårdnadshavare så har du möjlighet att kontakta barnsekreteraren för att få mer information och diskutera din oro kring reglerna i familjehemmet.

Vi hoppas att vårt svar gett dig lite mer tydlighet.

Vänligen

Soctanterna