självmordstankar(12 år barn)

Hej våran dotter som är 12 år och har tydligen ADHD har bott på flera fosterhem och just nu så har hon fått flytta till ett annat fosterhem där som våran son tog sitt liv 2019.och nu har hon med lagt ut en bild att hon orkar inte att leva och det är inte någon som bry sig om mej.(tiktok)och vi har gjort orosanmälan till socialtjänsten men dom är inte oroliga och inte eller fosterfäderna är oroliga kring hennes självmordstankar.hur går vi till vägars när dom inte är oroliga utan vi bio föräldrar är väldig oroliga att det ska hända.vi kan inte sova som vi ska när vi fick se detta på tiktok och våra tankar går med våran son som tog sitt liv på samma fosterhem.

Generalen
2023-11-24 12:20

Hej!

Vi vill inleda med att beklaga sorgen gällande er son. Vi förstår att ni som föräldrar känner er oroliga kring er dotters psykiska mående och att ni känner att er oro inte blir tagen på allvar av både handläggare och familjehemsföräldrarna.

Ni har gjort rätt som har kontaktat socialtjänsten med er oro för er dotter. Om ni fortfarande är vårdnadshavare för er dotter så har ni möjlighet att kontakta dotterns barnsekreterare för att dels få information kring deras bedömning av uppgifterna men också åter igen uttrycka er oro och att den grundar sig i era tidigare erfarenheter.

När det gäller barn och ungdomars psykiska mående och bedömning kring suicid-risk är detta något som BUP gör. Därför låter det viktigt att er dotter får komma dit för en bedömning. Även inom sjukvården har vårdnadshavare rätt att ta del av viss information och bedömningar kring exempelvis suicid-risk.

Vi hoppas att vårt svar har gett er föräldrar lite mer tydlighet.

Vänligen

Soctanterna