Narcissism, barnuppfostran och stöd med det..

Hej, jag har varit gift i sju år och skild i snart ett år. Jag börjar inse, med hjälp av släkt och nära vänner, att mitt ex är narcissist. Hittills har det varit lögner om mig som jag kunnat hantera. Men jag ska inte sticka under stolen att de också börjar komma till ytan. Vem ska jag söka stöd hos?

Hur som helst, det som är värre är att hon nu börjar ljuga för mig om våra barn och även ljuga för dem. Det är inte sällan det involverar mig. Är det här något socialtjänsten kan hjälpa med? Egentligen är det hon som nog behöver hjälp. Fast jag inser att jag behöver det med. Jag är lite lost.. 😊

I alla fall, det var många frågor i en. Jag hoppas på en svar i alla fall..

Orolig förälder
2023-11-01 14:47

Hej!

Du beskriver att du efter skilsmässan börjar se på din expartner med nya ögon. Att efter skilsmässa omvärdera egenskaper som man tidigare kunnat tolerera hos sin partner är relativt vanligt. Om man inte har barn tillsammans går man åt olika håll, och behöver inte arbeta med relationen mer. Men när man har gemensamt ansvar som föräldrar behöver man reda ut det som behövs för barnens skull.

Det finns flera olika ställen du kan söka stöd. Om du vill ha individuellt stöd för eget mående kan du kontakta din vårdcentral. Om du vill ha samtal riktat mot er parrelation utifrån föräldrarollen kan du söka stöd hos familjerätten vad gäller samarbetssamtal etc. Om du bor i Malmö stad kan du söka på Plattform Malmö - Malmö stad (malmo.se) för att se vad som finns i övrigt.

Du skriver att det mest är din fd partner som behöver hjälp, men du inser att även du behöver stöd. Det är en bra början, att enbart kräva att någon annan ska ändra sig brukar inte ge resultat. Du kan ansöka hos socialtjänsten vad gäller stöd för din föräldraförmåga utifrån din situation. Du behöver inte veta exakt vad du vill ha hjälp med, det kan ni resonera er fram till.

Du är inte ensam om att uppleva problem i relationen efter en skilsmässa. För barn kan det bli ett stort lidande att ha föräldrar som talar illa om varandra eller på andra sätt försvårar för varandra. Därför har socialtjänsten flera olika insatser för att stötta, exempelvis föräldra- och barngrupper. Bra att du vill söka stöd för er situation, vi önskar dig lycka till och hoppas att du fått svar på dina frågor.

Vänligen

Soctanterna