Felinformation

Min son fick ett underlag /beslut angående en begärd hemtagning av sin son skrivet av en sociialsekreterare. Han upptäckte felaktigt skrivna upppgifter som ev. kunde påverka beslutet i socialnämnden men läste det ”för sent” då det redan varit uppe i nämnden. Kan detta rättas till /dementeras i efterhand. Han vill att uppgifterna ska vara rätt/sanna.

Sanna
2023-10-31 20:38

Hej!

Du beskriver att din son fick läsa igenom utredningen angående hemtagning av ditt barnbarn, men upptäckte felaktigheter först efter att utredningen varit uppe i nämnden. Som vi förstår det har utredningen kommunicerats, det vill säga innan utredningen ska till socialnämnden så har din son möjlighet att läsa igenom och inkomma med synpunkter. Eftersom han inte har gjort det är utredningen nu utan de uppgifter din son vill ha med.

Det din son kan göra är informera handläggare om de felaktigheter han anser finns, då kan de dokumenteras i akten. Om nämnden beslutat att vården ska kvarstå, dvs att ditt barnbarn ska vara fortsatt placerat, kan din son överklaga det beslutet och ärendet går då till Förvaltningsrätten. Där kan din son föra fram den fakta han anser saknas, han kommer även att få ombud som hjälper honom med det.

Vi hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen

Soctanterna