vad som räknad som missbruk

Jag undrar om jag dricker typ en gång i månaden,och inser att jag inte bör dricka för varje gång så ställer jag till problem , och konsekvens tänk försvinner och jag blir en fara för mig själv räknas detta som ett missbruk

Förvirrad
2023-10-31 14:31

Hej!

Du frågar om du har ett missbruk eftersom du dricker fast du bestämt dig för att låta bli. Du beskriver att när du dricker tappar du förmåga att tänka logiskt och långsiktigt, du blir en fara för dig själv.

När man pratar om missbruk av alkohol tittar man på vilka symtom som alkoholen ger individen. Dessa är dock individuella och olika personer har olika tolerans och motståndskraft. De symtom du beskriver är allvarliga. Du känner ett sug efter alkohol fast du bestämt dig för att låta bli att dricka, du tappar omdöme och blir en fara för dig själv.

Eftersom missbruk ser olika ut för olika individer finns det inte exakta kriterier som ska passa alla. Att du själv anser att du har problem i samband med att du dricker är tillräckligt för att du kan söka hjälp. Vill du läsa mer kan du söka information på nätet, om du går in på 1177 www.1177.se och skriver alkohol i sökrutan kommer du att få mer information.

Vi hoppas att du fick svar på frågan.
Vänligen,

Soctanterna