Möbler vid nytt boende

Hej, precis fått det som ska vara mitt ”föreviga” hem efter alla vändor med sociala. Kontraktet blir mitt om snart 2 år. Iom detta fick jag en Boendestödjare- som inte hjälper till med någonting. Har haft egen lght och eget kontrakt i 30 år innan(hyresrätterna gjordes om till brf och jag hade inte råd att köpa) och då blev jag bostadslös. Efter så många år på gatan och hos vänner så har jag inga husgeråd eller möbler- förutom säng! Jag har inte rätt till flyttbidrag som jag blev lovad först. Lever på existensminimum och har inte en krona över att lägga på en gaffel. Vart vänder jag mig?
/desperat i Sthlms län. Vällingby. (Såg att detta var Malmö- men något övergripande tips? Något borde vara konsekvent över delar av Sverige..)

Dagmar
2023-10-23 18:47

Hej!

Först och främst, grattis till nya boendet. Du beskriver att du är helt utan möbler och husgeråd, lever på existensminimum samt inte har rätt till flyttbidrag. När du skriver flyttbidrag tror vi att du menar att du har ansökt om försörjningsstöd för hjälp till möbler men fått avslag. Om du inte är berättigad är det för att det finns bedömning att ditt behov kan tillgodoses på annat sätt. Vi kan inte svara på varför det är bedömt på det sättet, men du har rätt att få ut beslutet och läsa själv samt att överklaga att du har fått avslag. Hur du överklagar kommer att finnas med som bilaga till beslutet.

Om du vill klaga på att din boendestödjare inte hjälper dig kan du vända dig till denne eller dennes chef och lämna in ett klagomål.

Hoppas att det löser sig för dig

Vänligen

Soctanterna