tjej trashade pannkaksbuffe i onödan

jag bor (ELLER BODDE) i familjehem (självklart mot min vilja), dit har det kommit en kriminell tjej som dom e jourhem åt. Denna tjej är inte klok , hon är våldsam.
Jag, denna tjej , och familjehemsmamma var å skulle käka pannkaksbuffe i lördags.
hela tiden satt hon och stirra på mej hotfullt. Jag kände mej rädd för henne då hennes bror har skjutit nån jävel.
Så jag sa till henne kom så går vi å pratar. Familjehemsmamman sa : nej vart ska ni!?!
bara bort och prata sa jag.
jag sa till henne att hon stirrar. hon såg livrädd ut, Familjehemsmamman kom rusandes, men jag sopade till denna tjejen med en tallrik så tallriken sprack. hon svimmade. och blödde massor.
jag sprang ut, jag hörde ambulans å såg polisen komma. Jag sprang i regnet men vid en bro vid e22:an så preja en snutbil mej när jag sprang på cykelbanan.
Dom brottade verkligen ner mej våldsamt. har en massa blåmärken efter polisens övervåld och deras vilja att få ta på min vackra tränade kropp.
Jag fick flytta till ett jourhem efter fått sitta i arresten!! där är jag nu.

1. hur kan detta va rättvist att JAG som utsätts för stirrande å hotfull blick är den som får ALL skit medans familjehemmet gullar med den kriminella tjejen?
2. jag är anmäld för grov misshandel . kan det leda till längre LVU nu???

amina
2023-10-23 17:30

Hej!

Din första fråga är hur det kan vara rättvist att det är du som får konsekvenser när du tycker att det inte var du som startade bråket. Du behöver tänka på vad som är lagligt och inte. Att någon tittar på dig är inte ett brott, även om du kände rädsla. Att slå till någon är däremot ett brott, och eftersom det är du som slagit är det du som får konsekvenser.

Din andra fråga är om detta kan leda till längre LVU. Hur länge du är omhändertagen enligt LVU är kopplat till den vårdplan som finns för dig. När målen i vårdplanen är uppnådda ska vård enligt LVU upphöra. Den situation du beskriver innebär troligtvis att du har mer kvar att arbeta på, exempelvis vad gäller att hantera dina känslor när du blir rädd så du inte blir farlig för dig själv eller andra. Men vi kan inte säga hur det blir exakt för dig, prata med din handläggare så får ni planera tillsammans.

Hoppas det löser sig till det bästa.

Vänligen

Soctanterna.