Kan jag anmäla min bror en misshandlar mig även om det inte är grovt

Jag har en bror 2 år yngre än mig. Jag tjej 18 år, min bror 16. Vi delar tyvärr samma rum och ofta bråkar. Men jag skulle säga att det är lite mer än bråk. Han misshandlar mig och använder sig av våld varje gång jag gör något inte till hans liking. Om jag ber han lämna mitt bord som jag pluggar på så vägrar han och när jag flyttar hans saker från bordet så börjar han slå mig. Jag har fått mun sår flera gånger och blir ned tryckt på marken och släppas på huvudet. Jag kanske inte blir grovt skadad men skadad blir jag ändå. Han ör 1’80 jag ör 1’55 cm. Han gymmar och har en stor kropp så oavsett vad jag gör kan jag inte skydda mig själv. Jag har börjat undvika han men det är svårt när vi delar rum. När jag klagar till mina föräldrar så säger de åt han men när de är på jobbet eller ute så kan ingen stoppa han och min far säger alltid att vi ör syskon och bör stå ut med varan. Jag har funderat på att flytta ut men mina föräldrar är emot. Jag vill inte bo i ett hus där jag är rädd och hela tiden på alarm ifall jag gör nått som irriterar han så kommer jag bli ned slagen åter igen. Ska jag anmäla han? Kan jag ens anmäla han?

Soso
2023-10-22 15:32

Hej!

Tack för ditt inlägg. Det du beskriver låter inte alls som ett vanligt “syskonbråk” och att dina föräldrar inte agerar är också oroväckande. Du är 18 år och kan välja att flytta hemifrån men eftersom du pluggar är dina föräldrar fortfarande försörjningspliktiga för dig så det är kanske inte så enkelt.

Du är i beroendeställning gentemot familjen på många sätt och eftersom de tar din brors parti verkar du stå helt ensam. Din situation är inte enkel då det handlar om en familjemedlem och våldet sker inom familjen. Självklart ska du göra en polisanmälan men vi tycker att du ska även kontakta socialtjänsten för råd och stöd och för att hitta vägar ut ur din svåra situation. Du ska inte vara ensam i detta!

Vänligen

Soctanterna