Granne som ljuger om oss och försöker skapa problem

Hej.
Vi är en familj med tre barn. Vi flyttade i en ny lägenhet på 7 våningen. Efter en vecka kom en kvinna och klagade att vi promenerar i lägenheten väldigt högt. Vi svarade okej, vi ska försöka gå tystare. Det var klockan 9 på kvällen. Nästa gång träffade vi henne ute och hon började klaga och hota oss att hon ska kontakta hyresvärden. Vi svarade okej men vi har barn, vi kan inte tysta de hela tiden. Till slut sa vi ändå att vi ska försöka ändra på det. Men hennes mål var att hota bara.
Efter det vi kollade var bor hon. Hon bo på 5 våningen. Hur kan hon höra oss genom två våningen? Vi frågade granne som bor nära oss om vi stör de sa nej.
Nu misstänker vi att hon började sprida lögn vidare till våra barns förskola.
Vad kan vi göra med detta???
Hur kan man skydda sig i Sverige från såna människor?
För att om hon anmälde oss då socialen ska börja utreda den falsk information, men vad kan vi göra för att stoppa den granne som ljuger, irriterar och skapar problem till barnfamiljen där nåde föräldrar jobbar heltid!???
Tack.

Stanis
2023-10-17 09:59

Hej,

Det låter som ni har en besvärlig situation med er granne och att ni försökt göra vad ni kan för att inte störa.

Vi har ingen möjlighet att uttala oss om den specifika kvinna ni har problem med.

Om ni upplever att personen trakasserar er och att det inte finns någon sanning i det hon säger har ni möjlighet att kontakta er hyresvärd och berätta om situationen.

Man kan även kontakta polisen om man upplever att personen är väldigt hotfull och obehaglig.

Hoppas att det löser sig snart.

Vänligen,

Soctanterna