Övervakning

Mitt barnbarn har blivit fosterhemsplacerad enl. LVU. Han har nu varit placerad först i jourhem och nu i fosterhem totalt ca drygt ett år. Min son har umgänge 2ggr per månad en timme per gång. Men det är alltid en socialsekreterare med??? Varför? I början var det två nu en. Även när jag som farmor har haft umgänge har en socialsekreterare varit närvarande. Umgänget känns inte naturligt med någon som sitter och lyssnar. När ska detta upphöra så min son får vara själv med sin son? Min son tar inte droger eller alkohol ich är en lugn person och trygg pappa.

Undrande
2023-10-04 21:26

Hej!

Detta är en fråga som är omöjlig för oss att svara på. Umgänge med anhöriga kan se olika ut vid olika placeringar. Detta är en fråga som endast ert barnbarns socialsekreterare kan svara på. Det finns säkert dokumenterar i ert barnbarns journal varför umgänget ser ut som det gör. Om din son har vårdnaden om sitt barn har han rätt till att ta del av de beslut som fattats vad gäller barnet. Det är positivt att du engagerar dig i ditt barnbarn.

Du kan säkert hjälpa din son i kontakten med socialtjänsten så att han/ni kan få svar på de frågor ni har vad gäller umgänget.

Lycka till

Vänligen
Soctanterna