Går jag åka?

Hej, mitt namn är R, jag mår inte bra hemma alls på grund av anledningar, minds föräldrar är schyssta det är ej problemet. Men mitt illamående hemma och i den stad jag befinner mig i gör att jag vill inte leva längre. Det finns en familj utanför sverige som har dag att det tar gärna emot mig. Jag tänker rymma. Mina fråga är, hur gör jag så att polisen ej blir inblandad sant er på soc?

R
2023-09-28 11:52

Hej!

Vi avråder dig från att rymma. Om du rymmer kommer din familj, vänner eller andra i din närhet att bli oroliga och du kommer bli efterlyst av polisen. Socialtjänsten kan då även bli inkopplade. Det går inte att undvika att polisen eller socialtjänsten blir inblandade.

Vi förstår att det är en mycket jobbig situation du befinner dig i. Du skriver att dina föräldrar inte är problemet, vi tycker du i första hand ska prata med dem. Om du inte vill prata med dina föräldrar så kan du prata med en annan vuxen som du känner förtroende för, det behöver inte vara en anhörig utan det kan vara exempelvis en lärare eller kompis förälder. Du kan också vända dig till BRIS, Barnens rätt i samhället, på telefonnummer 116 11. Om du går in på deras hemsida https://www.bris.se/ så finns det även möjlighet att chatta eller maila dem.

Vi har även valt att redigera bort ditt namn eftersom frågorna på detta forum ska hållas anonyma.

Vi hoppas att du väljer att prata med någon vuxen om att du mår dåligt, även om det kan kännas svårt i stunden.

Vänligen

Soctanterna