Ekonomisk hjälp umgänge

Hej mina två töser bor i ett familjehem med stöd av lvu. En gång var 6e veckan så har jag övervakande umgänge med dem. Det är så att mina töser bor väldigt långt bort, ca 65 mil så jag har ganska stora kostnader när jag ska hälsa på dom. Ibland kan jag köra upp och ner samma dag vilket är mycket påfrestande och ibland har jag fått stanna på hotell på vägen den för jag inte orkat köra hela vägen. Bensinen är dyr idag och min det kostar mig ganska många tusen varje gång jag ska träffa töserna. Kan man få något ekonomiskt stöd i detta? Det handlar om flera tusen varje gång och jag har aldrig lyckats resa dit på en kostnad under 4.000 och det är för mig jätte mycket pengar som ensam.
Var söker jag isåfall? Jag bor inte i den komunen jag bodde innan när töserna placerades så är det min nuvarande komun jag isåfall ska söka vid eller den komunen jag bodde i tidigare där LVU finns i?

Anna
2023-09-26 10:30

Hej!

Vi förstår att det är svårt att själv stå för resekostnader till umgänge med dina döttrar. Att regelbundet träffa sin mamma är viktigt för dig och dina barn. Vi föreslår att du vänder dig till den kommunen som placerade barnen och där ansöker om umgängeskostnader. Du kan ringa till dina barns socialsekreterare. Socialtjänsten jobbar för att säkerställa umgänge mellan föräldrar och barn. Vi hoppas att du fått svar på din fråga.

Med vänlig hälsning

Soctanterna