Flytt från familjehem

Vi har ett jättebra familjehem där vår dotter är placerad. Allt funkar klockrent men socialtjänsten har bestämt att hon ska flyttas för att de tycker att familjen inte orkar ta hand om henne utöver den andra placeringen de har. Familjehemmet och vi som föräldrar har inte upplevt några svårigheter inte heller socialtjänsten har någonting de kan peka på som tyder att familjehemmet skulle ha svårt att klara av sitt uppdrag.

Hur kan de så godtyckligt besluta saker gentemot våran vilja som föräldrar och gentemot familjehemmets vilja ?

Det är en jourplacering där vi just nu jobbar med säkerhetsplanering för att jag som är pappa så småningom ska ta hand om henne. Det är helt emot principen som gäller barnets bästa och gentemot det förhållande att jag jobbar för att få ta hand om henne.

Barnet är 6 månader gammalt och har bott i familjehemmet 3 månader ungefär.

David barnets pappa
2023-09-22 14:25

Vad bra att er dotter trivs i sitt familjehem och att ni föräldrar är nöjda med hur hon har det.
Det är inte lätt att få det att fungera trots att alla försöker och vill väl. Vi förstår verkligen din oro, det finns alltid risker med omplacering till ett annat familjehem. Socialtjänsten brukar inte fatta sådana beslut utan att ha en anledning. Jag föreslår att du bokar ett möte med familjehemssekreterare och barnsekreterare som jobbar i ditt barns ärende och ställer frågor. Det är svårt att säga något mer än så utan att ha mer information. Hoppas att ni kan träffa socialtjänsten inom kort och få svar.

Med vänlig hälsning

Soctanterna