Rädd att förlora mitt barn

Hej!

Jag har levt i ett destruktiv förhållande tillsammans med en man som utsatte mig och barnet för våld. Jag har inte vågat polisanmäla pga rädsla och då det också tog tid och varit svårt att ta sig loss. Han har dåligt tålamod och blir lätt arg. Han fick orosanmälningar på sig från bland annat förskolan när barnet berättade för socialen vad pappa hade gjort och från polisen som gjorde orosanmälning för att han var full hemma. Vi fick gå på samtal hos socialen. Jag var rädd och blev hotad av honom och vågade inte berätta hela sanningen hos socialen för jag var rädd att förlora mitt barn och i samband med det höll jag på att avsluta vår relation på ett säkert och lugnt sätt, för mig och barnets trygghet samtidigt som skilsmässa och söka en egen lägenhet för mig och barnet. Utredningarna är nerlagda. Och i samband med skilsmässan skrev han på ensam vårdnad för mig. Jag och barnet lyckades ta oss loss från honom och bor ensamma idag i en lägenhet. Jag har låtit henne ha kontakt och umgänge med honom ibland. Eftersom barnet också har velat träffa pappa. Jag kan inte berätta för barnet hur det ligger till, då ålder och mognad spelar roll här. Om han inte får träffa barnet, hotar han mig att han ska anmäla eller blanda in sin familj. Jag frågar alltid mitt barn hur det har har gått med pappa, då jag inte riktigt litar på honom och hans humör. Jag har även köpt en klocka till barnet så jag kan ringa direkt till hen för att höra hur det är. Barnet brukar alltid berätta.
Jag är alltid rädd för honom när han skriver, ringer eller om jag möter honom. Då jag känner att han ger av sig en sådan makt mot mig och brukar säga saker. Nu vill han stämma mig på vårdnad-boende och umgänge. Jag är orolig för processen. Och han hotar mig att om jag säger något om honom så kommer jag förlora mitt barn.
Vad ska jag göra?? Jag är orolig att jag förlorar mitt barn eller att han får vårdnad eller gemensam vårdnad efter det jag och barnet varit med om, jag är väldigt orolig och rädd och vet inte vad jag ska göra. Just nu är det av största vikt och bästa och tryggast för barnet att jag har ensam vårdnad , då pappans åsikter och resonemang också av saker angående barnets behov inte låter relevant i mina öron. Vad kan jag göra och vad finns för hjälp att få?

Orolig mamma
2023-09-18 23:14

Hej!

Du har haft en väldigt svår situation, dock är det starkt av dig att du lämnat den destruktiva relationen.

Vi förstår att du är orolig över situationen. Du kan kontakta familjerätten för rådgivning gällande vårdnad, boende och umgänge. Om du bor i Malmö kan du nå dem på telefonnummer 040 – 34 52 48.

Vi hoppas att du har fått tips på var du kan vända dig för att få mer hjälp i ditt specifika ärende.

Vänligen

Soctanterna