Om bla besparingar

Hej,
Sökte nyligen typ akut bidrag i min hemkommun, för sep. Skickat in till fk ansökan bostadstillägg kan ta upp till 5 mån sa de, får sjukersättning. Förklarade, både skrev o ringde, behövde få tag på handläggaren. Skickade in allt de begärde. Akut sök, behöver hanka mej fram till den 18e, uppehälle enbart till jag blir beviljad tillägg, du får vänta, utbetalning den 25e, hade jag fått in det folk är skyldig hade jag inte behövt söka. Det blev avslag eftersom jag hade totalt över 14,5 mitten juli. (Ett sparkonto typ drygt 3000 på) Det var då, ingen hänsyn vad är nu, det jag la undan då var till framtida hyra där jag bor nu.
Många meddelanden skickade, nekad.
Hur mycket är ok å lägga undan till tex oförutsedda utgifter? Har inte haft soc sen i våras

Aleena

Kommentarer

Hej!

Uppbär man ekonomiskt bistånd från socialtjänsten är man skyldig att redovisa sina tillgångar. De pengar som du har skall först och främst gå till din egna försörjning. Om dessa pengar inte räcker till kan det bli tal om kompletterande ekonomiskt bistånd från socialtjänsten. Du kan inte lägga undan pengar för oförutsedda utgifter.

Kontakta din socialsekreterare och diskutera med den kring din situation. Får du ett beslut som du inte är nöjd med har du rätt att överklaga det till förvaltningsrätten.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter