Farsan

Hej
Min farsa säger från fängelset att ja ska spotta sockärringen i ansiktet (han säger kärring inte jag). Han säger jag ska ljuga.
Han säger jag ska rymma från familjehemmet. Tills hans släktingar i Irak.
Jag är mycket rädd.
Kan jag berätta detta för Soc? Min Soc är mycket snäll. jag vill inte spotta eller rymma. Jag vet inte ens hur man åker till Irak. Jag är inte ens född där.
Jag vill inte prata med honom. Men vi får prata på telefon.
Ska jag berätta allt elakt han säger?
Jag ska sprättas upp säger han om jag säger nåt.
Farsan har alltid hållit på såhär, men jag orkar inte mera och måste fokusera på skolan och mitt schackintresse. Morsan är död. Jag har ingen. Bara familjehemmet. Jag vill inte rymma och gråter av tanken.
Kan jag lyckas i livet trots min bakgrund? jag kämpar röven av mig i skolan. Jag vill bli ingenjör. Inte rymma till irak.

undrande tjej
2023-09-14 23:02

Hej!

Du verkar vara en klok och ambitiös person och detta är rätta egenskaper att ha ifall man vill lyckas i livet. Det är också väldigt bra att du trivs och känner dig trygg i ditt familjehem och att du har god kontakt med din socialsekreterare. Goda relationer, skolan och schackspelande kommer att hjälpa dig att utvecklas och uppnå dina mål. Att bli ingenjör är ett riktigt bra val.

Jag förstår att det känns hemskt att din pappa inte kan förstå dig och stötta dig i ditt liv och att han hotar dig på detta vis. Han får varken kräva fel saker av dig eller hota dig med våld. Det är inte alla föräldrar som kan vara bra för sina barn. Det är därför du bor hos dina familjehemsföräldrar, det är de och din socialsekreterare som har ansvar för dig. Jag tycker att du ska berätta för din socialsekreterare om vad din pappa säger till dig. Du befinner dig i en svår situation. Stå på dig och be om hjälp!

Vänligen
Soctanterna