Ta ut kontanter ekonomisk bistånd

Hej!
Jag bor hemma med min pappa och jag har fått ekonomisk bistånd för första gången, allt gick bra.
Sen nu till hyran som jag får 3400 för.
Jag har inte en konkret betalning till min pappa som kan visas att jag betalat utan jag och min pappa kom överens om att jag är med och betalar för inköp mm till hemmet och tar ut resterande pengar till hyran kontant och ger till min pappa, så att det blir 3400.
Som jag nu uppfattat efter så kanske de behövs en konkret betalning eller ett utag kontant specifik på 3400 för att jag ska kunna bevisa att det har gått till hyra.
Kommer jag bli återbetalningsskyldig eller kommer jag kunna förklara situationen för ekonomisk bistånd
Om min och min pappas överenskommelse hur jag betalar han 3400?

Tjo

Kommentarer

Hej!

Du och din pappa har kommit överens om att du skall betala 3400 kronor i hyra till honom för din del i bostaden. Din socialsekreterare på socialtjänsten har godtagit hyressumman som skälig. Hur du betalar din del av hyran till din pappa blandar socialtjänsten normalt inte sig i. Socialtjänsten förutsätter att du betalar din hyra.

Däremot kan det kännas tryggt för dig att ha ett kvitto som din pappa har skrivit under som ett bevis att hyran är betald.

Vi tycker inte att du skall oroa dig för att bli återbetalningsskyldig. Prata gärna med din socialsekreterare vad som förväntas av dig för att få försörjningsstöd.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter