Soc och vården säger jag inte har HIV

Hej
Jag är nyss 18 och hade tills i somras LVU.

För ett tag sen fick jag ångest och bokade flygbiljett till New York med icelandair. Alltså först flög jag till Reykyavik, sen därifrån till New York.
Allt gick bra men i den långa kön till passkontrollen i New York började jag svettas och typ se dubbelt.
Dom skrek på mig och undrade varför jag kommit till USA. Jag visste inte varför och hade ju bara hittat på ett hotell att skriva i ESTA.
Jag hade inga pengar eller nåt och typ svimmade av rädsla.
Dom tog mig till ett litet rum. Dom hjälpte mej ringa till icelandair och boka om biljetten hem så bara 2 timmar efter jag kom till New York fick jag åka tillbaka.
När jag kom till Island skulle jag ju gå på planet till Arlanda. Men fick ångest och gick ut på Island och försökte bli överkörd. Men bilen bromsade och polisen kom. Jag försökte gå in på flygplatsen men blev stoppad. Sen fick jag gå in i ett rum igen och åka med ett plan som gick på eftermiddagen. Jag fick sitta med en personal från icelandair bredvid. Det var pinsamt för folk kollade.
Jag var i panik och ringde min fd familjehemsmamma när jag landade på Arlanda. Jag visste inte riktigt varför jag åkte till New York och tog mina sparpengar till detta. Sen var jag på psyk i en vecka.
Polisen väntade när planet landade i sverige och jag fick först träffa nån ambulansgubbe. Sen blev jag inlagd. Jag hade glömt att äta och svimmade igen.

Nu har jag samma Soc på mig igen, alltså samma som när jag hade LVU, och det ska hållas möte med mitt fd familjehem, soc och psyk. Jag bor hos min pappa tillfälligt, Jag har jättemycket ångest och försökte ta ett lån till flygbiljetter till New York igen, men det blev avslag.
Jag skulle vilja åka tillbaka till New York och jobba som fotomodell där. Jag vill inte att det hålls möten om mig då det inte är nåt fel på mig.
Kan jag riskera att få LVU igen trots att jag fyllt 18 nu?
Det har kommit ett brev från Homeland Security att jag är nekad inresa i USA.
Men jag vill nog ändå dit. Försöka kan man ju alltid. Kanske jag kan åka via Canada och över gränsen i smyg?
Det står disorderly conduct och irrational behavior som orsak.

Vad ska jag säga på mötet?
Jag har ångest och är yr och skulle vilja ha stesolid utskrivet. Alla pengar jag hade sparat och fått i arv från mamma är borta. Det känns inte bra detta.
Jag är under uppsikt men pappa tog sovmorgon därför kan ja skriva ostört och försöka ta lån.
Kan soc hjälpa att få inresa i USA godkänd???
Jag har testats på positiv för en del droger. jag är säker på att jag har HIV och hepatit c, men det har jag inte visar alla prover.
Jag är fullt frisk säger dom. Men ändå hålls jag under uppsikt. Jag vill få min sak prövad i domstol och vill att en advokat tar reda på varför dom tar falska blodprov som visar jag inte har HIV trots jag känner på mig att jag har HIV, Hepatit-C och en fästingburen sjukdom.

//18-årig tjej
Mår mycket dåligt.

18-årig tjej

Kommentarer

Hej!

Av din beskrivning låter det som du har det tufft runt dig just nu.

Det låter som att du behöver någon form av hjälp för att få rätsida på ditt mående och din situation.

Du undrar vad du ska säga på mötet med soc, psyk och din före detta familjehemsmamma. Vi tänker att det är viktigt att du pratar om dina tankar och hur du mår, så att du kan få den hjälp du behöver. Du behöver också ställa de frågor till dem, som du ställer i detta forum.

Vi hoppas att du kan få den hjälp du behöver, så att du kan må bra och ha ett gott liv.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter