Enklare jobb

Vad är ett "enklare jobb" och hur lätt är det att "ta" ett sådant jobb om man konkurrerar med 100 andra sökanden till samma jobb?

Om det är så lätt att få jobb som en del påstår, varför delar vi då inte bara ut dessa jobb till arbetssökande människor?

Varför gör vi inte som med sommarjobb till ungdomar - att de vuxna får välja mellan några olika inriktningar och så delar vi ut jobben till dem helt enkelt. Om det nu finns så många jobb att ta?

Varför ska arbetssökande människor hålla på och söka jobb månad efter månad år efter år och bli diskriminerade och ifrågasatta och stressade och nästan sjuka av all stress som det innebär att leva på existensminimum om det nu verkligen är så att det finns en massa jobb som vi skulle kunna dela ut till de här människorna, som de kan gå runt på. Med drägliga arbetsvillkor.

Om det finns så många "enklare jobb" att ta, som människor kan gå runt ekonomiskt på och som har acceptabla arbetsvillkor, varför organiserar vi inte det på ett vettigt sätt och delar ut de här jobben, helt enkelt?

Jag tror att de flesta arbetssökande skulle bli överlyckliga av att tilldelas ett jobb med en vanlig lön som går att leva på.

Fundersam

Kommentarer

Hej!

Tack för dina synpunkter! Vi rekommenderar dig att vända dig till politiker för att diskutera frågan.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter