Jag behöver hjälp

Hej jag är en tjej på 13 år som bor hemma hos min mamma, det funkar helt okej att bo här men mår dåligt här, de har kommit till den punkt att jag inte orkar gå upp ur sängen längre vill inte äta eller gå till skolan, personal på skolan är orolig över mig pågrund av dålig prestation och skademärken på armar och ben, jag vill inte leva såhär längre jag har många gånger tänkt att ta mitt liv och även försökt att göra de, vill inte flytta hem till min pappa för jag vet att de skulle göra situationen värre, min mamma och jag har börjat bråka mer och mer för hon är rädd för att socialtjänsten ska komma hit och ta mig ifrån henne eftersom hur jag bor inte är så hälsosamt för ett barn, jag som barn vet inte vad jag ska göra eftersom jag inte vill bo kvar här längre men jag är rädd för att om jag eller skolan kontaktar socialtjänsten så skulle jag bli tvungen att flytta hem till min pappa vilket jag verkligen inte vill för jag vet att de skulle bli ett h*lvete, snälla hjälp

Barn som mår dåligt
2023-09-04 00:58

Hej!

Vi förstår att du det är en jobbig och besvärlig situation du befinner dig i.

Vårt råd till dig är att ta prata med någon i skolan om din situation, din lärare, skolsköterska eller skolkuratorn. Du skriver att du är rädd för att skolan kommer ta kontakt med socialtjänsten men om du inte berättar om hur du har det blir det svårt att hjälpa dig. Socialtjänsten kan träffa dig och din mamma och titta på hur er situation ser ut och utreda vad för stöd och hjälp som kan behövas för att du ska må bättre.

Du kan även ta kontakt med ungdomsmottagningen där du bor.

Det finns även lite olika organisationer du kan ringa eller chatta med:

Bris
Här kan du prata med en kurator om sånt som du funderar mycket på eller behöver få hjälp med. Du kan ringa 116 111, mejla eller chatta.

Friends rådgivning
Få stöd och hjälp när det gäller mobbning eller utsatthet. Du kan ringa 08-545 519 90 eller mejla.

Jourhavande kompis, Röda korset
Få stöd från andra unga. Chatt för dig som behöver någon att prata med.

Mind, Livslinjen
Här kan du chatta med en vuxen som lyssnar om livet känns jobbigt.

Tilia
Här kan du få stöd om du mår psykiskt dåligt. Du kan chatta eller mejla.

Tjejzonen
Chatta med någon om dina känslor, funderingar och problem.

Ungasjourer.se
Här samlas flera jourer som jobbar med att stötta unga. Till exempel tjejjourer, transjourer och ungdomsjourer som du kan chatta, mejla eller ringa till.

Unizon jourer
Här hittar du tjejjourer, ungdomsjourer och kvinnojourer som kan ge dig stöd på telefon, chatt och IRL. Du kan till exempel prata om hur du mår, och om du har blivit utsatt för våld, hot eller övergrepp.

Hoppas svaret är dig till hjälp

Vänligen

Soctanterna