Ang kränkning

Hej!

Jag reagerade på ert svar rörande en person som får utstå kränkande tillmälen rörande sitt ursprung/etnicitet. Utifrån frågeställarens egna ord skulle jag (jurist) absolut säga att det är något som går att polisanmäla och (om vittne/inspelning finns) att det finns goda förutsättningar för att åtal kan väckas. Sättet ni svarar på ger stort utrymme att någon som inte är bekant med svenska språket och rättsväsendet, inte anmäler kränkningen den har utsatts för. Jag uppskattar att ni besvarar allmänhetens frågor, men just här känns det som att ni kanske har gett ett råd som leder till att någon inte kontaktar polisen för hjälp när denna har utsatts för ett brott.

"...Ibland när jag reagera om detta, säger till mig "håll käften", din grupp _____(mitt namn) kommer till Sverige blah blah (kränkande ord)
och din jävla ______(där jag kommer från)...
I, Me, Myself Skickat: 2023-04-10 20:11
...Det du beskriver låter verkligen kämpigt. Du frågar om du kan anmäla din sambos son. Vi tänker att du menar polisanmälan, om du väljer att göra det kommer det inte att kosta något. Du kan göra anmälan om du vill, men vi kan inte svara på vad den kommer att leda till. Att man inom en familj kallar varandra för fula saker är vanligtvis inte något som leder till rättsliga åtgärder, men allt beror på omständigheterna."

Vän av ordning
2023-09-01 08:53

Hej

Vi tar med oss dina synpunkter men väljer att inte diskutera saken vidare här i forumet.

Vänligen
Soctanterna