Bostad

Jag har precis fått reda på att den jag hyr av hyr ut svart. Har pratat med hyresnämnden samt hyresvärden. Personen som står på förstahandskontraktet kommer att bli av med det och jag blir hemlös.

Har gjort allt jag kan för att få bostad men är inte välkommen någonstans då jag är hos kronofogden.

Har fast arbete och har inga problem psykiskt eller missbruk.

Har en dotter på heltid och är gravid i tredje månaden . Har ringt runt o får ungen hjälp. Vad krävs för att jag ska få ett tryggt boende till mina barn????

Hemlös inom kort
2023-08-29 13:49

Hej!

Vi förstår att det måste varit en chock att få veta att du inte längre kan bo kvar i lägenheten du hyr och att du försökt hitta en ny bostad.

Som boende i Malmö har man möjlighet till vägledning och stöd i att söka bostad via Bostadsrådgivningen. Det är viktigt att veta att bostadsrådgivningen inte har några lägenheter att förmedla. Bostadsrådgivningen ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Telefonnummer till Bostadsrådgivningen i Malmö är 040-34 93 38.

Om man är akut hemlös så kan man vända sig till socialtjänstens boendemottag för att ansöka om hjälp. Det görs då en individuell prövning om man har rätt till bistånd. Generellt kan sägas att det ligger ett mycket stort ansvar på den enskilde att själv ordna med bostad men man har alltid rätt att göra en ansökan.

Det är inte enkelt att hitta en bostad idag, särskilt inte i storstäderna, men att leta i ett bredare geografiskt område kan vara ett sätt att öka chanserna. Att du har inkomst och fast anställning ökar också dina möjligheter på bostadsmarknaden trots svårigheter.

Vänligen

Soctanterna