35-årig Son utan arbete och bostad

Min son blev utan arbete nu pga lågkonjunkturen och har ett par månader betalt. Samtidigt blir han uppsagt från din andrahands bostad. Vad finns för hjälp att gå. Verkar som han inte varit med sovjet eller a-kassan vilket bekymrar mig. Inget jag vetat om men förstått den nu när det blev så här. Han har dessutom studieskulder som ska betalas. Jag har inte plats för honom hos mig

Orolig förälder till vuxen son
2023-08-28 16:34

Hej!

Du skriver att din son blivit uppsagd från jobbet och nu även sin bostad. Det är en tuff situation och vi förstår att det kan skapa oro för dig som förälder. Som arbetslös krävs det att man är inskriven på arbetsförmedlingen för att ha rätt till ersättning, även om man inte har rätt till a-kassa så finns det möjlighet att ansöka om alfakassa. Mer information om alfakassan hittar du via länken:

https://alfakassan.se/ersattning/

Att ställa sig i bostadskö om han inte redan gjort det, kontakta privata hyresvärdar, söka via vänner och bekanta och söka lägenhetsannonser på olika uthyrningssidor på nätet är några vägar man kan gå för att hitta en bostad. Det finns även många som hyr ut ett rum i sin bostad. Många gånger kan man behöva söka i ett större geografiskt område när man letar då det framförallt är stor konkurrens i större städer.

Om man bor i Malmö och behöver vägledning och stöd i att söka bostad så kan man kontakta Bostadsrådgivningen. Det är viktigt att veta att bostadsrådgivningen inte har några lägenheter att förmedla. Bostadsrådgivningen ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden.

Telefonnummer till Bostadsrådgivningen i Malmö är 040-34 93 38.

Din son kan också ta kontakt med CSN för att undersöka möjligheten till att göra upp en avbetalningsplan eller få uppskov.

Vänligen
Soctanterna