Hur kan jag hitta lägenhet som har fast jobb och har anmärkningar?

Kan ni snälla hjälpa mig, jag behöver 2 rum lägenheten

Semica
2023-08-21 18:31

Hej!

Vi förstår att du behöver hitta en lägenhet och du verkar ha bra förutsättningar till detta genom att du har en stadig inkomst.

Ett tips är att ställa sig i kö hos bostadsförmedlingar som exempelvis Boplats Syd, samt hos både privata och kommunala hyresvärdar. Du kan också leta lägenhetsannonser på olika uthyrningssidor som exempelvis Blocket eller på Facebook. I övrigt kan du leta efter andrahandskontrakt eller som inneboende. Oftast söker man bostad genom internet. Om man inte har tillgång till internet så kan man alltid gå till biblioteket och låna deras datorer.

Om man bor i Malmö och behöver vägledning och stöd i sitt bostadssökande kan man kontakta Bostadsrådgivningen. Bostadsrådgivningen ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden.

Telefonnummer till Bostadsrådgivningen är 040-34 93 38 och telefontider är måndagar 09:00-10:00 samt torsdagar 13:00-14:00. Föredrar man istället ett fysiskt besök så har Bostadsrådgivningen öppen mottagning på Fänriksgatan 1 på tisdagar mellan 09:00-11:30 samt 13:00-15:30. Där ges alla malmöbor möjlighet till individuell rådgivning med en bostadsrådgivare och man behöver inte boka tid innan.

Om man är akut hemlös så kan man vända sig till socialtjänstens boendemottag för att ansöka om hjälp. Socialtjänsten gör då en individuell bedömning om man har rätt till hjälp kring sin boendesituation eller inte.

Lycka till med ditt bostadssökande!

Vänligen
Soctanterna