Hjälp med flytt

Mina barn är skrivna på på en friskola i ett annat län.
Barnen har vägrat åka till skolan och jag har stått bakom deras beslut.
Då fadern ej intresserar sig för barnens mående har en dom om LVU fastställts. Domen har ej vunnit laga kraft. Avståndet mellan hemmet och den aktuella skolan är 10 mil / dag. Jag vill på alla sätt jag kan få domen hävd och är beredd att avsluta mitt nuvarande förhållande sedan 2 år och flytta med barnen till kommunen där skolan ligger - mot barnens vilja. Mina frågor är:

1. Är detta möjligt? Kan domen hävas? Domen handlar enbart om barnens utevaro från skolan.
2. Kan jag få hjälp med detta genom socialtjänsten?
3. Jag är i behov av hjälp för att få en bostad pga betalningsanmärkningar.
4. Barnen vill absolut inte ha kontakt med fadern - kan mina barn skyddas från att han närmar sig dem på skolan? Vill barnen däremot ha kontakt med fadern skall de naturligtvis tillåtas det.

Jag är alltså villig att göra allt jag kan för att få behålla mina barn - och att skolgången återupptas.

Desperat mamma
2023-06-19 01:08

Hej!

Vi förstår att det är en påfrestande situation för dig och dina barn.

Du skriver att beslutet om LVU grundar sig på att barnen inte gått i skolan men att beslutet ej ska ha vunnit laga kraft. Det är jättebra av dig att vilja göra en förändring för att försöka få hem dina barn igen. Om barn har omhändertagits så ska socialtjänsten också vara tydliga med vad som behövs för att vården enligt LVU ska upphöra, exempelvis vilka förändringar som behöver ske och att förändringarna bedöms vara varaktiga över tid. Det är något som du behöver prata med handläggaren till dina barns ärende. När det gäller bostad ligger det ett stort ansvar på den enskilde att lösa bostad på egen hand. Du skriver att du har betalningsanmärkningar men detta behöver inte betyda att du inte kan ordna en bostad på egen hand. Det finns hyresvärdar som tar emot hyresgäster trots betalningsanmärkningar.

Det vi kan råda dig är att prata med dina barns handläggare om den situation som råder och hur ni ska kunna gå vidare.

Vänligen

Soctanterna