När Socsekreteraren gör fel och bryter sekretess

Hej jag fick ett sms av min socialsekr sdf väster att hon gett mitt namn o telnr till en som utvärderade hennes arbetsplats en Hanna nånting och att hon skulle ringa upp mig på måndagen så jag fick svara i min lur o sedan på hennes frågor Jag svarade ALDRIG och varför omfattas inte jag av din sekretess?jag vill inte mitt namn ska ges till vem som då svarade hon att detta var ju nån rån organitionen Men det svaret var jag inte nöjd med för jag är privatperson med rätt till intregritet även som bidragssökande. Hon bad mig ej om ursäkt el erkände felet hon begått då hon gav mina personliga uppgifter samt nr till denna utvärderare.Jag kan ju säga att jag skiter väl i hur hennes arbetsplats blivit etc jag är arbetslös.
visste inte vem jag ska vända mig till efter att försökt tala med henne själv som inte tycks förstå mig el sin egen brott mot tystnadsplikt rörande klienter dvs bidragssökare./tagare
M.v.h Sarah

Sarah
2023-06-18 15:09

Hej!

Vi förstår av ditt inlägg, att du tycker att din socialsekreterarare röjt sekretessen, vilket påverkar din integritet.

Om du inte får en tillfredsställande förklaring från socialtjänsten, så rekommenderar vi dig att vända dig till IVO (inspektionen för vård och omsorg), som är socialtjänstens tillsynsmyndighet. Redogör för vad som hänt, så kan de bedöma om socialtjänsten brutit mot sekretessen. IVO har telefonnummer: 010 7885000.

Vänligen

Soctanterna