ANSVAR VID journalskrivning

Jag är en fullt frisk (psykiskt och fysiskt) 18-årig kvinna som krävde se vad soc skrev sist.
Som bevis för psykisk och fysisk hälsa är jag på typ elitnivå i hästhoppning.

det står ": X (alltså jag) uppvisar ett kraftigt avvikande beteende vid besöket"
det står : "Hon är väldigt agiterad, kastar saker, försöker klä av sig. Polis tillkallas".

Får Soc skriva såhär verkligen? Dom framställer mig som ett psycho.

Jag fick värmeslag för att Soc saknar AC. Thats it. Inget annat har hänt. Jag ville symboliskt "klä av mig".

Hur får jag bort detta från min socjournal?
Hur kan Soc ersätta mig för att jag felaktigt lades in på Akut-BUP och behandlades som en idiot under 2 dygn?

Jag har anklagats för psykisk ohälsa i flera år förut fast jag inte har det. Jag har felaktigt haft LVU , felaktigt lagts in, felaktig placerats på HVB och SiS.
Felaktigt dömts för grov misshandel, brott mot knivlagen, olaga hot och sånt (när det var självförsvar och gällde en kniv som arbetsredskap).
Jag anser att inget stämmer. Jag har sju domar. Det är inte bra för mig. Jag har nekats sommarjobb på ett frita. Jag har nekats sommarjobb på en djurpark. Jag får inte leda eller hjälpa till på ridklubben när det är barngrupper. Jag får inte ens vara på stallet då för att barnens föräldrar konspirerat och gjort en namninsamling mot mig)

Så vad rekommenderar ni mig att göra.
Jag mår mer och mer dåligt i värmen nu. Jag har inte sovit på 3 nätter. Jag vill att texten om mig tas bort.
Jag är inlagd just nu och bara surfar och stirrar i taket och har blivit dumpad av min pojkvän. Jag vill till ridklubben. Men hindras av personal. Jag får inte ens duscha i fred.

Hur kan jag få Soc att ta bort texten??

arg frisk elitryttarinna
2023-06-16 09:48

Hej!

Din fråga gäller vad socialtjänsten har skrivit i sina journaler om dig och om det kan tas bort. Vi kan inte svara på enskilda ärenden utan bara svara mer generellt på frågor som ställs här.

Om en person har en pågående kontakt med socialtjänsten, gällande någon form av bistånd, så är socialtjänsten skyldiga att dokumentera de kontakter och händelser som sker i ärendet om dessa kan ha betydelse för ett beslut i ärendet. Det betyder att en myndighet är skyldig att dokumentera uppgifter som den får muntligt eller genom egna iakttagelser. Den enskilde personen har rätt att ta del av den dokumentation som görs i ens ärende. Är du inte nöjd med den dokumentation som gjorts så råder vi dig att kontakta ansvarig chef för den enhet inom socialtjänsten du är aktuell hos. Om man är missnöjd med hur socialtjänsten har hanterat ett ärende kan man vända sig till IVO, (Inspektionen för vård och omsorg), som är tillsynsmyndighet över socialtjänsterna i Sverige. Du hittar kontaktuppgifter på länken: https://ivo.se/kontakt/

Du skriver att du anser att du ska ha blivit tvångsvårdad på felaktiga grunder, av både socialtjänsten och sjukvården. Det är inget vi kan gå in i och värdera huruvida det är felaktigt eller ej. Det vi kan råda dig att göra är att exempelvis prata med Patientnämnden om du anser att vården har gjort något fel. Gällande eventuella brott som du ska ha blivit dömd för har socialtjänsten ingen möjlighet att påverka och vi kan råda dig att kontakta en advokat för att få svar på om det är något du kan gå vidare med.

Hoppas din situation löser sig!

Vänligen

Soctanterna