Bosätta sig i ett annat EU land

Om jag har barn som är LVU placerade i ett annat boende och har tänkt med tiden flytta utomlands och ta med barnen dit och börja ett nytt liv från socialtjänsten. Skulle de fungera utan att socialen kan föra tillbaka barnen till sverige även om inte LVU placeringen gått ut. Vad är bäst att göra? Vill ha ett bättre liv för oss där än här i sverige.

Planerande mamma
2023-06-14 22:30

Hej!

Du frågar om du kan ta med dina barn som är omhändertagna enligt LVU till ett annat land då du vill ordna ett bättre liv där.

När barn är omhändertagna enligt LVU har socialtjänsten bedömt att barnen har ett stort behov av vård och stöd som inte kunnat ges på frivillig väg. Om du skulle ta med dina barn och lämna Sverige har socialtjänsten möjlighet att kontakta myndigheterna i det land du befinner dig i syfte att kunna återföra barnen till Sverige så att de får den hjälp och det stöd de behöver.

Vi råder dig att prata med dina barns socialsekreterare om hur ni tillsammans kan se till så att barnen får det de behöver samt hur ni kan få det bra tillsammans.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor.

Vänligen

Soctanterna