HVB hem

Hej, vet ni ungefär stor sannolikhet det är att en 16 årig tjej med självskadebeteende i form av att skära sig över nästan hela kroppen samt missbruk i form av att överdosa på tabletter hamnar på HVB hem? Samt att självskadebeteendet är inget jag uppvisat så stort intresse av att sluta med.

Tagit ”överdoser” på olika preparat många gånger men 2 gånger var det extra akut då det var doser som påverkat min kropp såpass mycket att jag blivit helt borta och utom kontroll så jag behövt bli inlagd på sjukhus och så. Dessa överdoser pga att vi har dålig stämning hemma. Mina föräldrar bråkar massor, mamma dejtar andra killar samtidigt som mamma och pappa bor tillsammans och pappa är extremt arg och ledsen över mammas beteende, men samtidigt har dom inga stora planer på att skiljas.

Jag hänger även i en del dåliga umgängen och folk röker hasch och tar andra droger i vänkretsen.

Jag går även till flera psykologer på BUP 2 gånger i veckan och en utav psykologerna sa förra veckan att hon skulle kontakta Soc och berätta om hur dåligt det är hemma samt att jag uttryckt mig att jag inte klarar av att bo hemma nu och har planer på att rymma hemifrån. Detta ska hon då berätta för Soc.

Jag har även lite problem med att jag hamnat i bråk med andra i min ålder både i skolan men även på nätet.

Allt detta ovan vet Socialtjänsten redan om och jag kan även påpeka att dessa 2 större överdoser jag tagit, har lett till att jag fått typ 4 orosanmälningar till Soc så dom har startat en utredning och det är därför jag undrar hur stor risk det är att utredningen slutar i att jag blir placerad.

problem unge
2023-06-12 18:17

Hej!

Det låter som att du har fundering om och i så fall när du kommer att bli placerad utanför din familj.

Socialtjänstlagen bygger i första hand på frivillighet, att personen själv vill ha eller tar emot den hjälp och stöd som socialtjänsten kan erbjuda.

Vi kan inte gå in i individärenden. Det är bäst om du diskuterar din situation med din socialsekreterare och tillsammans med dina föräldrar kommer överens om vad som blir bäst för dig. Det går inte heller att förutspå om du blir placerad, det är bedömningar som din socialsekreterare får göra för att det ska bli så bra för dig som möjligt.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen
Soctanterna