Olika svar

Tack för svaret: https://soctanter.malmo.se/fraga/10377

Men tidigare har ni svarat så här:

https://soctanter.malmo.se/fraga/6961
https://soctanter.malmo.se/fraga/6992

I de svaren verkar det som att man INTE kan/får spara något av det ekonomiska biståndet och ha kvar till nästkommande månad.

Men det svar ni gav idag verkar ju mera rimligt på något vis.

Finns det uttalat någon generell regel att man får eller inte får spara pengar från det ekonomiska biståndet, eller är det godtyckligt från kommun till kommun hur man har bestämt?

(Det går ju inte att spara så mycket, eftersom det redan är existensminimum, men om en människa ska kunna planera sin ekonomi på ett bra sätt behöver man ju kunna lägga undan en slant vissa gånger. Annars blir det ju svårt att ta hand om sin ekonomi och sin livssituation på ett ansvarsfullt sätt.)

Undrande
2023-11-27 22:27

Hej!

Det finns ingen som kan säga någonting om vad du gör med de pengarna du får utbetalat som ekonomiskt bistånd. Om du exempelvis vill spara delar av detta så är det upp till dig. Det som du dock behöver ha med dig är att om du sparar så kan den summan tas med i kommande månads beräkning och eventuellt påverka din rätt till bistånd.

Vi önskar dig lycka till och har du fler funderingar är du välkommen att kontakta oss på nytt alternativt bolla dessa direkt med din handläggare.

Vänligen

Soctanterna