Lägenhet

Postat: 2010-03-15 15:16

jag och min dotter på 1½ år bor i en liten 1 på 30kvm , kan soc hjälpa mig att få en större lägenhet?

nova

Kommentarer

Postat: 2010-03-15 16:48

Hej

Som du säkert redan vet så är bostadssituationen i Malmö väldigt svår och detta har lett till att många människor i dagsläget står utanför den vanliga bostadsmarknaden. Att få hjälp med lägenhet via socialtjänsten är mycket svårt och ges endast i mycket särskilda fall till barnfamiljer. Vid akuta behov kan man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för mer stöd eller råd kring den egna boendesituationen. Vet man inte vilken stadsdel man tillhör kan man ringa till Malmö stads växel på 040-34 10 00 och genom dem bli kopplad rätt. Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för de personer som praktiskt taget bor på gatan. Detta akuta stöd kan mycket väl innebära en säng på ett härbärge för natten.

Om du inte redan står i bostadskön i Malmö så är det en bra idé att ställa sig i den. Detta gör du på Boplatssyds hemsida:

http://www.boplatssyd.se/Pages/Start.aspx

Du skriver att du och din dotter idag har ett eget boende och att ni vill ha något större. Vi skulle därför rekommendera er att undersöka olika vägar till byte av bostad med någon privatperson som i sin tur vill ha en mindre lägenhet. Detta kan man bland annat göra genom flera olika sidor på internet. En av dessa hittar du på:

www.blocket.se

Där kan du även leta bland annonser om lägenheter som uthyres i andrahand eller andra former av boende. Fler internetsidor om boende hittar du även under våra länkar.

Hoppas att detta svar varit till hjälp. Har du fler frågor eller funderingar så är du givetvis välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter