anger issues

hej, för ett tag sedan var vi i en utredning som avslutades utan åtgärder då socialtjänsten har bestlutat att vårt barn har det jättebra vi hade bråkat och det var anledningen.
för 2veckor sen kontaktade min man handläggaren igen efter ett litet bråk där jag var väldigt lugn och han var upprörd och sa att hans fru alltså jag har "anger issues" kan ej kontrollera sig, blir arg, säger saker som hon inte menar,kastar saker på han. (hänt nån gång innan vi fick barn flera år sedan.min man går genom en djup depression och han bytt medicin flera gånger och nu är han på övergång fas då brukar han bli irriterad och lättretad,agressiv. jag håller med jag tänker inte innan jag öppnar min mun,har temperament,nu inser jag det att corona och depression har gjort mig arg och jag har svårt att hantera mina ord c och vill få psykolog hjälp. vad gör socialtjänsten i en sådan fall. jag e jättebra och trygg mamma till mitt barn och tagit hand om henne så fint ensam pga hans depression. Jag kan inte gå en dag utan min dotter.Jag är en kapabel och trygg mamma för henne. snälla hjälp!!!

Desperat
2021-02-25 12:53

Hej!

Vi förstår det som att det finns en relationsproblematik som du upplever beror till viss del på att din man lider av en depression som har varit varaktig och gör att han är lättirriterad och aggressiv. Du beskriver också att den rådande situationen har gjort att även du har haft svårt att hålla tillbaka känslorna vilket gör att du vill söka stöd i form av psykolog. Konflikterna har tidigare lett till en anmälan hos socialtjänsten.

Vi vill börja med att säga att det är mycket positivt att du resonerar kring problematiken, vad som kan vara anledningen samt hur du själv förhåller dig till det och kan göra för att ta emot hjälp. Risken är stor annars att konflikten tar över och barn hamnar ur fokus. Att ta tag i sitt eget mående är ansvarsfullt och ett korrekt agerande utifrån föräldrarollen. Även om ilskan inte är riktat mot barnet eller barnet inte är närvarande vid bråktillfällen så märker barnen att något inte stämmer och kan bli oroliga. Barn är duktiga på att läsa av vuxna och oftast är de mycket medvetna om det som pågår mellan föräldrarna. Barn som upplever föräldrarnas konflikter kan reagera starkt på det, det kan påverka deras mående, inlärningsförmåga, samspelt med andra. Barn kan också ta på sig skulden och tro att det är de som gör något fel så att föräldrarna bråkar.

Du skriver att du önskar ha en psykologkontakt. Detta kan du göra via vårdcentralen eller att du vänder dig till en privat psykolog/psykoterapeut. Genom vårdcentralen blir psykologkontakten subventionerad ett visst antal samtalstillfällen. Ta gärna kontakt med vårdcentralen för att få vidare information. Detta råder vi att även din man gör om han inte redan har en kontakt.

Gällande er relation finns det möjlighet att få stöd via familjerådgivning. Där kan man gå som par och arbeta med relationen. Mer om familjerådgivning samt kontaktuppgifter finner du på hemsidan

https://malmo.se/Service/Stod-och-omsorg/Familjefragor/Samtalsstod-och-…

Vi anser att det är viktigt att man jobbar med sig själv men också med parrelationen då det skapar bra förutsättningar för att arbeta med problematiken både utifrån sig själv men också utifrån relationssamspelet.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och önskar dig all lycka till!

Vänligen

Soctanterna