Orosanmälan

Hej!
I augusti fick vi en husrannsakan då min pojkvän sålde droger och hade det i hemmet utan min vetskap.
Då jag rökte på när jag var barnfri, testades jag positivt och tvingades lämna min son till mina föräldrar efter samtal med soc. Jag fick 2 val. Antingen lämna bort min son till mina föräldrar, eller skulle de omhänderta honom då de ansåg jag ej kunde ta hand om honom pga positiv cannabis test.
Jag har sen slutat av september lämnat rena drogtest och fick reda på att jag gjort en "frivillig placering" som ej stämde. Jag hämtade då hem min son och har lämnar rena drogtester. Socialen säger att jag ej får vara med min pojkvän.
Min frågan är varför han ej fick hjälp av socialen? Om han blir ren och lämnar den världen, har de grunder på att omhänderta mitt barn om han skulle flytta hem till oss igen?

Funderaren

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du har varit med om något otäckt där din pojkvän undanhöll saker för dig och förvarade droger i ditt och ditt barns hem.

För att som vuxen person få hjälp från socialtjänsten behöver personen göra en ansökan. Vill han ha hjälp behöver han därför ansöka och ta emot hjälpen som erbjuds.

Att använda, sälja och förvara droger i hemmet innebär risker som kan komma att skada både dig och ditt barn. Vad som sker om han flyttar hem till er igen, uppmanas du prata med er socialsekreterare på socialtjänsten om. Socialtjänsten gör en individuell helhetsbedömning som vi i detta forum inte har insyn i eller möjlighet att göra. Vårt tips är dock att du verkligen tänker igenom ditt beslut och gör det som är bäst för dig och ditt barn.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter