Bostäd krissituation

Soctanterna har redigerat din fråga för att bevara din anonymitet.

Hej. Jag bör i i en lägenhet utanför Katrineholm som jag hyra i 3 år. Fora året jag har jag har inte betalat hyran på 4 månader på grund av min arbetslas. Fick inte help från social på grund av min långa arbetslos. Jag är skriven i arbetsförmedlingen från den2016.under tiden jag har utbilda mig till skogen. Fick inte tyvärr någon jobb. Mina skulden för hyra stöt på10000kr.ja har gjort allt att betala detta skuld och betalar hälften av denna i september 2020.min hyresvärden nu skicka till mig påminnelse nästan varge dag . Jag måste betala omgående, att kontraktet kommer att såga upp .Jag vet inte va ska jag göra. Har bara 3500 fram aktivitetstöd. Jag kan blir vräkta snart så jag behöver help med min situation. Jag försökte göra allt att lösa problemet. Pratade med hyresvärden men inget resultat. Snella..kanske ni skulle kan komma på en lösning att jag blir inte vräkt.

Madu0414

Kommentarer

Hej!

Du är orolig för att förlora sin lägenhet och du kämpar för att behålla den vilket är starkt av dig! Du har gjort helt rätt som har pratat med din hyresvärd. Tråkigt att höra att ni inte kunnat komma överens om en avbetalningsplan.

Du vill ha hjälp med att komma på en lösning. Vi förstår det som att det är 5000 kr kvar att betala av hyresskulden. I akuta situationer kan det vara nödvändigt att be om hjälp från familj, vänner och bekanta. Ibland tar människor även lån från andra så som banken för att lösa en ekonomisk nödsituation. Du kanske har tillgångar som du kan sälja för att få ihop till beloppet (möbler, mobil, cykel eller liknande).

Om du inte finner en lösning kan du ta kontakt med din hyresvärd igen, berätta om dina försök att lösa situationen och ge ett förslag på en avbetalningsplan. Du kan även vända dig åter till socialtjänsten, berätta om din akuta situation och göra en ansökan om nödbistånd. Det är socialtjänsten du tillhör som gör överväganden och fattar beslut och vi kan inte uttala oss om du kommer bli beviljad eller inte.

Hoppas att det ordnar sig!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter