Svar : Hemtagning

Hej!

Jag ville bara svara på det jag hade skrivit om min kompis. Ni har missuppfattat mig hellt.

Anledningen att vi inte anser att pappan är pappa är många anledningar. Innan barnet har fött så hotade han och höll på. Han var extremt otrevlig mot mamman. Han skrämde henne. Han hjälpte inte till att köpa saker till dottern. Efter dottern var född hörde han aldrig av sig. Köpte heller inget då heller & inte nu 1 + år senare. Så därför förtjänar han inte att bli kallad pappa. Även om han biolgiskt sett är det.

Men nu har ju mamma och pappa bra kontakt. De vill båda att dottern ska hem. Men eftersom att soc vägrar sammarbeta med mamman, de nedvärderar henne hela tiden. Så kom mamma, pappa m. Advokater överens om att de ska ansöka om hemtagning tillsammans , MEN att pappan ska utredas , eftersom att soc inte vill sammarbeta med henne. Så tänkte dem att kanske har han mer tur. Men de ska ju dela såsmåningom. Men till en början är tanken att barnet ev (om soc nu godkänner honom) att barnet bor där.

Men frågan var ju, när det kommer till en hemtagning. Kan det vara så att Soc vill se hur föräldrarna är tillsammans med barnet?

Sen kan jag faktiskt säga att detta omhändertagandet är fel. Det säger alla, familj, vänner , advokat. Men soc brukar ju alltid vinna.

Så ni missförstod mig hellt. Det finns anledningar varför vi skrev pappa med situtionstecken. Det har inte med någons agerande och göra!

Funderare

Kommentarer

Hej!

Du skriver att vi missförstod din fråga, vi beklagar detta.

Du skriver att flickan som bott hos sin mamma är omhändertagen och att samarbetet mellan mamma och socialtjänsten inte fungerar. Nu har mamma och pappa med hjälp av en advokat ansökt om att flickan ska bo hos pappa som vi förstår det.

Du beskriver att pappa inte funnits med i flickans vardag utan att det är flickans mamma som har stått för den huvudsakliga omvårdnaden. När nu flickan ska träffa sin pappa och eventuellt flytta till honom låter det klokt att hon har sin mammas stöd i umgänget med pappa till att börja med.

Alla barn som är placerade har en egen socialsekreterare vars uppgift är att se till barnets bästa och sörja för att barnets behov tillgodoses. När ett barn placeras utanför hemmet ska det tydligt framgå vad som ska vara uppnått innan barnet ska flytta hem igen, detta finns i vårdplanen. Innan en hemtagning sker ska socialtjänsten säkerställa att föräldern kan tillgodose barnets behov med eller utan socialtjänstens stöd och insatser.

Hoppas att vårt svar är till hjälp för dig och din vän.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter