Varför hotar han mig med att bo hos honom. ?

Hej !
Jag har en bekant kollega jag kan kalla det killkompis. Han släpper inte greppet om mej.
Hotade nyligen med en räkning som jag skulle betala men det var ej så när jag ringde Telia och kollade. Har kollat i Peters räkningshög att det en påminnelse i hans hög. Så jag blev ej förvånad när räkningen damp ner i min brevlåda vilket visar att han vill att jag skall bo hos honom men jag vägrar. Han dricker varje dag. Jag själv dricker sällan någon gång. Vad skall jag göra. Han håller på med sex på nätet. Han har hotat mej med att jag kan göra så att du blir av med lägenheten han och jag är ej ihop inga barn eller så.

Bella !

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du känner dig hotad att bo hos en person som du inte själv önskar bo hos. Det är lite svårt att förstå om du har en egen bostad eller inte, och hur allvarliga hotelser och press du utsätts för. Men det är tydligt att du känner dig pressad och att din killkompis har beteenden som du inte gillar.

Att bryta mönster med någon som är påstridig kan vara tufft och det kan underlätta om man har stöd av någon i ditt nätverk som vill dig väl. Det låter också som att du skulle behöva hålla dig undan lite och undvika kontakt om du vill bryta det som inte känns bra i relationen till killkompisen.

Skulle det vara mer allvarligt med hot osv från den personen så ska du inte tveka att kontakta polis och anmäla hot. Hos socialtjänsten i din hemstad kan du också ansöka om skyddat boende om situationen skulle bli hotfull eller våldsam så att du inte är säker i ditt boende. Oftast finns det också möjlighet i kommunerna att få hjälp med samtalsstöd.

Hoppas du kan hitta en bra lösning på din jobbiga situation!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter