Ang hemtagning

Hej!

Min vän har begärt hemtagning av sin dotter som är kidnappad av soc.

Men det vi undrar är , räknar man från dagen man har begärt hemtagning + fyra månader framåt eller är det från när man börjat ”utredningen” med handläggaren?

För tänker att om det är från när man börjat utredningen, kan det ju ta ännu längre tid. Men samtidgt är det Inget ovanligt när det kommer till skräcktjänsten...

Men iallafall vill bara veta lite hur det funkar. Både jag och min vän är trött på att soc behandlar henne som skit och säger en massa skit.

Frågar åt en vän

Kommentarer

Hej!

Du skriver att socialtjänsten har kidnappat din väns dotter. Vi tänker att du menar att flickan är omhändertagen enligt LVU (Lag 1990:52 med särskilda bestämmelser om vård av unga). LVU är en tvångslag, som innebär att socialtjänsten övertar vårdnaden av barnet och detta görs ofta som en sista utväg när det finns allvarlig risk för barnets hälsa, liv och fortsatta utveckling.

Vi förstår att varken du eller din vän anser att beslutet om omhändertagandet är rätt eller att ni är nöjda med hur socialtjänsten arbetar i ärendet. Du verkar vilja vara ett stöd för din vän i den här processen och det tänker vi är bra. Det vi tänker att du skulle kunna hjälpa din vän med är exempelvis att ta reda på vad det är som behöver förändras för att dottern ska kunna flytta tillbaka hem.

Din vän har begärt att socialtjänsten ska göra en hemtagningsutredning. En sådan ska i regel vara klar inom fyra månader. Tillkommer nya uppgifter kan det i vissa fall finnas skäl till att utredningen kan förlängas. Tiden för en utredning börjar räknas när utredningen inleds.

Vi hoppas vi har besvarat din fråga!

Vänligen
soctanterna

Soctanter